Poročni nasvet strokovnjaka

Poroka v tujini

Poroka v tujini

Že od nekdaj je različno geografsko poreklo poročnih parov stalnica, vendar so bile poroke v tujini nekako tabu tema, danes pa so poroke v tujini čedalje bolj priljubljene tudi pri nas. Ko se poročni par odloči za poroko v tujini se poraja nešteto vprašanj kako je s samo izvedbo poroke, je poroka v tuji državi pri nas sploh veljavna, kakšne so procedure, ki so potrebne za tako odločitev,… Ko so vsa vprašanja v zvezi z obredom in ostalimi zadevami jasna, ostane samo še vprašanje, kdo bo poskrbel za vajine prečudovite poročne fotografije?

Naj vas ne skrbi, saj imamo mi na področju takih porok bogate izkušnje, tako pri nas kot v tujini. Za prečudovito izvedbo fotografiranja take poroke pa so obvezne fotografske izkušnje takih porok in predvsem prepoznavanje tradicij in poročnih obredov mladoporočencev, saj se ti lahko med seboj popolnoma razlikujejo. Pomembno je tudi do fotograf tekoče govori angleško, saj je sporazumevanje med fotografom in mladoporočencema zelo pomemben dejavnik že pri samem uvodnem srečanju.

Organizatorji takih porok po navadi jamčijo zanesljivost celotne ekipe, kar seveda tudi drži, vendar vedite, da vi ne boste rabili veliko komunicirati s kuharjem, šoferjem, natakarjem… in da boste na kapljico rujnega kaj kmalu pozabili, vajine prečudovite trenutke sreče pa bosta obujala le ob fotografijah in videu ki vama bodo ostali za večno in jih bosta lahko obujala znova in znova, zato se pred samo izvedbo prepričajte o delu in znanju ter izkušnjah fotografa in snemalca. V kolikor gre za tuj jezik, ki ni tako splošen npr. kitajščina je priporočljiv ali celo obvezen tolmač.

Poroka je edinstven dogodek, zato si na podlagi izkušenj in referenc izberita poročnega fotografa, ki vama bo zagotovil kakovostno izvedbo fotografiranja poroke s katero bosta ohranjala prečudovite trenutke sreče in veselja še vrsto let. Naj dodam še da naj ne bo cena tista, katera bi vaju prepričala, ampak naj bo to kakovost in zanesljivost ter izkušnje na področju mednarodne poročne fotografije.