Poročni nasvet strokovnjaka

Izbira stila

Izbira stila

Pri izbiri stila je pomembno kakšno poročno zgodbo želita saj je stil nekako povezan z vajino osebnostjo in izraža vaju kot celoto. Kako izbrati najbolj primeren stil pa je seveda odvisno od tega kaj želita? Tradicionalno in klasično ali bolj nežno, romantično pravljico, morda povsem sodobno zgodbo z  ujetimi trenutki ali pa popolnoma reportažno zgodbo. Naš slog fotografiranja je mešanica vseh  slogov, vendar poročne pare spodbujamo, da si izberejo enega prevladujočega.

V zadnjih letih se je tehnologija hitro spreminjala in pojavili so se novi trendi  v poročni fotografiji. To je razlog, da si na uvodnem razgovoru vzamemo nekaj časa samo za izbiro sloga fotografiranja, ki vama je najbolj všeč. Izbereta lahko en prevladujoč slog ali pa združita različne sloge skupaj. Nekateri pari takoj vedo kakšen stil hočejo, medtem ko se drugi lažje odločijo, ko vidijo fotografije. To je povsem v redu. Na našem uvodnem razgovoru imata možnost, da si ogledata fotografije z različnih porok in si izbereta stil, ki si ga želita imeti v vajinem poročnem albumu ali knjigi.

In ne pozabita – izbira sloga je zabavna!

DSC_0139ab-copy

 

Umetniški sodobni stil – Fine-art poročna fotografija uključuje umetniške drugačne zorne kote fotografiranja, kreativno modeliranje svetlobe, edinstvene kompozicije in napredne tehnike pri končni obdelavi fotografij.  Fotografija je posneta z umetniškim ciljem v mislih. V post-produkciji, se te podobe preoblikuje v likovna dela s pomočjo tekstur, filtrov, mask in drugih naprednh tehnik Photoshopa. Namen je ustvariti vizualno čarobne slike s čustvenim pridihom.

 

 

5

 

Fashion stil – sodoben način fotografiranja, ki je popularen v večjih metropolah kot so Los Angeles, London, Pariz,…. Navdih za te fotografije iščemo v modni fotografiji in modnih revijah kot so Vogue, Vanity Fair, Cosmo… Značilnost tega sloga so modne poze,    detajli, izrazi obraza, modelacija svetlobe, estetska končna obdelava v post-produkciji. Ta slog pogosto vključuje bolj inovativno in dramatično naknadno obdelavo slik. Fotografije so večinoma pozirane, ne skrbita, vse napotke za osupljive slike bosta dobila od nas.

 

 

63Tradicionalno moderni stil – vedno težje je najti prave tradicionalne fotografe, saj so trendi prehiteli tradicijo. Danes govorimo o mešanici tradicionalnega in sodobnega sloga. Poudarek v tem stilu fotografije je na portretih. Osredotoča se bolj na klasično portretiranje in zajemanje ključnih trenutkov poročnega dne. Včasih je fotograf veliko usmerjal in dajal ogromno navodil, danes se ta slog uporablja v kombinaciji z reportažnim slogom.  Tudi naša filozofija dela temelji na tem, da zajamemo prave trenutke in ostajamo neopaženi, kot je le mogoče. Pri formalnem fotografiranju, pa kljub temu vedno dajemo napotke, saj si želimo da so vaše fotografije s starši in pričami kar se da lepe.

_DSC0921

 

Reportažni slog Ta slog je najbolj pristen, saj lovimo spontane trenutke, obraze, nasmeške, poljube, veselje… Udeležba fotografa je minimalna in je bolj pripovedovanje zgodbe kot se dogaja.  Redke (če sploh kakšne)  fotografije so pozirane, saj poročni fotograf namesto da se neposredno vplete v dogajanje pusti, da se stvari odvijajo spontano. Namesto ustvarjanja popolnih prizorov za vsak trenutek, si prizadevamo zajeti dogodek tak kot v resnici je.