Poročni nasvet strokovnjaka

Ali imata poročni proračun?

Ali imata poročni proračun?

11156359_1109775129039309_8904226178723550674_n

Načrtovanje sanjske poroke  z omejenim proračunom ni najlažje opravilo, vendar pa zagotovo ni nemogoče. Izbira cenovno dostopnega poročnega  fotografa, je eden od načinov, s katerimi pari poskušajo zmanjšati stroške poročnega dne. Prvo razbijmo mit v katerega  ljudje zmotno verjamejo, da je poročna fotografija precenjena in zelo draga. V resnici pa je poročna fotografija precej dostopna, le pravilno morata iskati. Vzemita si čas da malo raziščeta ponudnike, primerjajta cene in najdita najboljšo ponudbo, ki ustreza vajinim željam. Ugotovila bosta, da si lahko privoščita tudi profesionalno poročno fotografijo, ki bo ustrezala vajinemu proračunu. Poročni fotografi so lahko zelo dostopni, le izbrati morata pravega za vaju.  Zelo pomembno pa se je zavedati, da ne iščeta nekoga poceni, ampak nekoga, ki je cenovno dostopen. Obstajajo očitne razlike, ki jih lahko opazita, ko gre za kakovost. Tukaj je nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabita pri izbiri sebi primernega poročnega fotografa.

Iskanje cenovno ugodnih poročnih paketov

Opazila bosta, da se v povprečju najcenejši paketi začnejo pri 200 eurih, najdražji pa lahko gredo krepko čez 2000 eurov. Morda bosta pomislila, da bi morala  pozabiti na profesionalne  fotografije in rajši prositi znanca, če bi lahko fotografiral. Naj vama to prijazno odsvetujemo. Resnica je, da  vama prijatelj ali družinski član (razen če je profesionalni fotograf), nikoli ne bo sposoben narediti tako kakovostnih fotografij in popolnega poročnega spomina, kot ga lahko pričakujeta od strokovno usposobljenega poročnega fotografa.

Trik, da najdeta najboljšo ceno vajinega poročnega paketa je, da sta malo bolj izbirčna in vesta kaj hočeta. Na primer, ni vama  treba izbrati vsega, kar je v paketu. Ali hočeta fotografa samo za fotografiranje obreda ali pa morda želita prisotnost fotografa skozi cel dan? Razlika v ceni je že pri najemu fotografa za 2 uri v primerjavi z 8 ur. Zavedati se morata, da če bosta najela fotografa samo za 2 ali 4 ure, ne bosta dobila toliko fotografij. Prav tako ne bosta imela fotografij priprav, šrange, prvega plesa, torte in zabave na koncu.  Vajine želje so tiste, ki so nam najbolj pomembne zato imamo tudi mi tako kot večina studiev široko ponudbo paketov za lažjo izbiro, odločitev o tem, pa je odvisna od tega katere storitve in produkte si želita v vajinem paketu, oz. kaj je najbolj pomembno za vaju.

Morda pa lahko poskusita s pogajanji. Na primer, določen fotograf vama je resnično všeč,  le njihovi paketi vama niso ravno po volji. Lahko poskusita tudi, da nekatere storitve ali produkte v paketu  enostavno odstranita. Vedno pa si  lahko poskusita narediti svoj lasten paket, v našem studiu je to zelo dobrodošlo, saj je vajino zadovoljstvo nam v veselje.

Daleč najboljši način, da prihranita denar na vaš poročni dan je preprosto najti profesionalni fotografski studio, ki je cenovno dostopen in prilagodljiv, kot smo pri ENCHPRO. Lahko sta prepričana, da bosta za vajin denar  dobila najboljšo kvaliteto.

181179_514737401876421_760390799_n