Preverite sveže smernice za poroke

Poročni trendi 2020

Klasično modra

Pantone je izbral barvo leta 2020, to je klasično modra, ki izraža umirjenost, samozavest, zanesljivost, zaupljivost in povezanost. Brezčasna ‘Klasična modra’, PANTONE 19-4052 Classic Blue, je elegantna v svoji preprostosti. Ta klasična barva kaže na močno potrebo človeštva po zanesljivih in stabilnih temeljih, na katerih se bo gradilo v novem desetletju.
Kaj menite o izboru barve leta 2020? Ali bosta v svoji poročni barvni paleti uporabila pridih Klasično modre? #ClassicBlue

top barve leta 2020

Barve za leto 2020 so zagotovo elegantne, pastelne in živahne, vendar ne pretirano močne. Nekaj je svetlih in živih barv, ki so še posebej primerne za pomlad in poletje, toda fantastični nevtralni in zemeljski toni bodo v kombinaciji z živimi barvami očarali. Najpogostejše barve Pantone 2020 so v rdečih in modrih odtenkih z klasično modro v ospredju. V paleti pa najdemo tudi nekaj nežnih pastelih barv, še posebej očarljiva je koralno roza. 

Obilje rdečih barv je več kot čarobno in teče v pomarančne, rumene in rožnate odtenke. Ta niz barv je močan, samozavesten, drzen, vzvišen, zabaven, igriv in vesel. Že vidim energije, strasti in navdušenja, ki ga bodo te barve zbujale.

"Ne glede na to, ali ljubite pastelne odtenke ali pa živahne z veliko kontrasta, izberita barvno paleto za svojo poroko, ki bo bo izžarevala vajino energijo."
Anja Anžič
Oblikovalka in fotografinja

klasično modra

Klasično modra brezčasna barva je nasičena prava modra barva, ki ima prostor v glamuroznih večernih oblačilih in vsem vmesnem. Shranjena v naši podzavesti kot stabilna in pomirjajoča barva, prinaša občutek miru in spokojnosti v človeški duh, saj ponuja zatočišče. Barva, ki je brezčasna; ki spominja na popolno krojene poslovne obleke; na večerno nebo; na pomirjajočo modrino morskih globin.

Mnenja naših poročnih parov

Preverite kaj pravijo drugi o svoji izkušnji na poročni dan.

Ognjeno - Škrlatno rdeča

Ognjeno – škrlatno rdeča je drzna, vznemirljiva  vrsta barve, ki dobro deluje z mehkimi nevtralnimi toni, ki uravnavajo njeno drznost. Na primer, mehko rdečilo, lep odtenek slonovine, mehak žajbelj, to so tiste barve, ki jih želim videti v paru s Ognjenim šklatom, ko gre za poroke.   Njen odtenek je živahen, globok in bogat. Ognjeno škrlatna barva je elegantna, skrivnostna in zapeljiva barva. To je rdeča, ki se zelo dobro ujema z  zelenjem in naredi popolno eleganco. Poglejte še tisto torto – primerna je za kraljico!

koralno roza

Koralno roza je bil glavni roza odtenek, ki je nastopil na barvnih trendih New York Fashion Week spomladi 2020. Združuje toplino koral z nežno roza barvo, zato je še posebej prijeten in pomirjujoč. Til in satenaste tkanine v Koralno roza so še posebej očarljive. Koralno roza bo dodala nežno mehkobo na poročni dan, saj oddaja energijo čarobnosti in nedolžnosti. Je odlična vsestranska barva, ki se lahko pojavi v kombinaciji z različnimi roza in pastelnimi odtenki in je nadvse primerna za kombiniranje z rumeno ali bež.

Orange peel

Orange Peel je prijeten odtenek, ki ima v sebi veliko rdečega in oddaja pozitivnen vpliv. To je ena svetlejših barv pomladi 2020, ki prihaja iz New Yorka, čeprav moramo priznati, da je dovolj bučna, da je lahko tudi malo jesenska. Prinaša živahno energijo in jo zelo pogosto uporabljajo pri indijskih porokah, saj naj bi branila pred zlom, prinašala srečo, bogastvo in zdravje.  Poroka je nov začetek za par. Označuje začetek potovanja, kjer bo par hodil skupaj v vseh življenjskih situacijah. 

Diamant paket

Si želita celodnevno fotografiranje poroke?

Diamant že od 899 €

grape compote

Grape Compote je vrsta temnejšega vijoličnega odtenka, ki je kot nalašč za kombiniranje z svetlejšimi barvami. Je mehka, z rahlo pridušeno intenzivnostjo. Čeprav je hladnega tona, se bo lepo združila z nežnimi rumenimi in koralnimi odtenki te sezone. Pojavila se je že na številnih modnih revijah letos in je pravi hit.  Barva navdušuje s posebnim luksuznim odtenkom, saj vsebuje elemente temno vijolične in svetlo modre. Odlična je v kombinaciji z temno ali svetlo modro, vijolično ali pa celo ombre efekt s podobnimi odtenki, ki vas bodo zagotovo očarali.

biscay zelena

Žafran rumena

Žafran je jantarni odtenek, ki se nahaja med oranžno in rumeno. Je živ in aromatičen odtenek, ne da bi bil moteč. Žafran rumena eden najboljših trendov barv 2020 za kateri koli čas v letu. Ta barva je polna energije in ima sposobnost dvigniti naše razpoloženje. Povezana je s planetom Merkur, ki je planet komunikacije, skozi naša življenja se giblje  v mesecu juniju. Rumena je znana po tem da stimulira naše možgane, zvišuje inteligenco in duhovno vzdržljivost. To je barva polna sijaja in svetlobe.

"...kajti ljubezen je, na kratko, želja, da bi bil drugi srečen."

Dr. Eustas Cheser

mozaik modra

Mozaik modra se pojavila kot pravi nebesno modri odtenek. Inštitut ga opisuje kot skrivnostno in graciozno barvo, ki vzbuja globino občutka. To je modra, ki sije, blešči in preprosto izžareva glamur. Morda je malce hladnejši odtenek, vendar je eleganten, plemenit in čist. Modra je vodilna barva zadnjih nekaj let in postaja najbolj priljubljena poročna barva. Modra je brezčasna klasika, ki je primerna za različne poroke. Metali, kot so zlato in srebro, se bodo dobro ujemali z modro. 

faded denim

Newyorške vzletno-pristajalne steze so osredotočene na ulična oblačila, zato je bil seveda Faded Denim eden od barv Pantone 2020 iz New Yorka. Ta modri odtenek je enako zanesljiv kot vaš najljubši par kavbojk, zato ga lahko kombinirate s katero koli drugo glasno in živo barvo iz sezone. Denim modra je zelo vsestranska barva, vendar  v kombinaciji z belo in nežno roza deluje luksuzno. 

chive zelena

Odtenek na seznamu Pantoneovih barv spomladi / poletja 2020, ki prinaša misel na naravo in naravne materiale, je globoka Chive temno zelena z zelo subtilno toplino. Po Pantonu ta pikantna senca daje zdravo in obnovljivo harmonijo. Je ena redkih temnejših barv, ki se pojavlja tudi na modnih stezah. Barva, ki se zelo dobro ujema z lesom. Ta zelena barva simbolizira svežino, domišljijo in rast ter se tako poda k vsem barvnim odtenkom, če pa želita dramatičnost pa k Chive zeleni kombinirajta temno temno rdečo ali vijolično. 

PREVERITA VAJIN TERMIN?

Povprašajta nas kar vaju zanima

Hvala za pozornost!

Sledite nam tudi na socialnih omrežjih.